0 0.00 

Certifikati
PHARMOS NATUR®

Osnovna sestavina naravne zdravilne rastlinske kozmetike PHARMOS NATUR je sok aloje vera, ki ima bio certifikat na podlagi zakona o živilih.

V naravni kozmetiki se načeloma uporablja kemijsko predelana voda kot osnova za kreme in losjone, z deležem med 50% in 80%.

Tega PHARMOS NATUR ne dela!

V naravni zdravilni rastlinski kozmetiki PHARMOS NATUR se uporablja namesto kemijsko predelane vode čisti sok aloje vera, ki ima bio certifikat na podlagi zakona o živilih.

Iz tega sledi, da imajo proizvodi Pharmos Natur naravne zdravilne rastlinske kozmetike PHARMOS NATUR največji delež sestavin z bio certifikatom v primerjavi z vsemi drugimi naravnimi kozmetikami.

V naravni kozmetiki ne uporabljajo soka aloje vera v taki kakovosti kot ga uporablja Pharmos Natur zaradi stroškov, ker stane 1 liter bio soka aloje vera po kakovosti Pharmos Natur toliko kot približno 5000 l vode.

PHARMOS NATUR  proizvaja izdelke naravne zdravilne rastlinske kozmetike, katere glavne snovi imajo bio certifikat in certifikat ECO CONTROL.

Samo ECO-Control, podjetje za certificiranje, upošteva celostno:

• kakovost surovin
• način predelave
• etiko podjetja, pridelavo, žetev in predelavo
• pravičen odnos vseh udeleženih
• filozofijo podjetja
• stalnost pri ravnanju z naravo in učinkovanju proizvodov

in ne samo sestavine.

Pharmos Natur uporablja v naravni zdravilni rastlinski kozmetiki učinkovino pentilenglikol, ki neguje kožo. Pentilenglikol veže vlažnost v koži in je dovoljen za uporabo kot kozmetična učinkovina po vsem svetu, tudi v Nemčiji. Z bio aloje vero smo pridobili zadosten učinek konzerviranja, tako da ni potrebno dodajati alkohola. Prvotna osnova pentilenglikola je sok iz sladkorne pese.

Certifikat za naravno kozmetiko BDIH samo navaja sestavine, nima pa zahtev glede kakovosti, etike, stalnosti.

Tako se zgodi, da ima naravna kozmetika za 9,99 EUR v živilskih diskontnih verigah oznako BDIH. Pojavi se vprašanje: Kaj sploh ostane, ko odštejemo davek na dodano vrednost, maržo trgovca in grosista, maržo proizvajalca, da bi lahko uporabili kakovostne surovine?

Pri BDIH obstaja pozitivna lista, ki vsebuje približno 200 različnih snovi. Med temi so tudi snovi, ki jih lahko uporabljamo v naravni kozmetiki količinsko do 5% in niso naravnega izvora, temveč sintetična, biotehnološka in so prišli tudi v stik z gensko tehniko.

Kriteriji BDIH certifikata ne zadostujejo PHARMOS NATUR, zato smo izstopili iz BDIH. Menimo, da tovrstna organizacija na dolgi rok ni verodostojna, če ne postavi zahtev glede kakovosti v naravni kozmetiki.

PHARMOS NATUR  je ustanovitveni član nove organizacije za certificiranje naravne kozmetike (www.icada.eu).

PHARMOS NATUR želi prispevati k večji transparentnosti, odprti in pošteni komunikaciji s potrošniki in odkrito razpravljati o kakovosti.

Ali mislite, da ima smisel, če je naravna kozmetika primarno proizvedena iz:

• kemijsko pridelane vode
• denaturiranem alkoholu ali etanolu
• citronski kislini (biotehnološko proizvedena s plesnivimi kulturami)
• sorbinski kislini (sintetično ali biološko proizvedena)

in da načeloma vsebujejo kreme in losjoni samo nekaj odstotkov rastlinskih olj in ekstraktov?

Že dve desetletji uporabljamo našo naravno zdravilno rastlinsko kozmetiko pri alergijah, ljudeh s psoriazo in nevrodermitisom.

Iz dolgoletnih izkušenj vemo, da proizvodi, ki vsebujejo alkohol in predvsem  citronsko kislino, pospešijo nastanek alergij in gubic zaradi izsušenosti kože. Glede tega se pritožujejo tudi nevtralni svetovalci in specialisti.

Zaradi recepture naravne zdravilne rastlinske kozmetike PHARMOS NATUR, ki smo jo sami razvili, smo prepričani, da ne pride do večjih alergičnih reakcij in da proizvodi dolgoročno podpirajo funkcije kože ter krepijo zaščitni sloj kože.

20. September 2010

Margot Esser,
Pharmos Natur

0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaV trgovino
      Calculate Shipping
      Vnovčite kupon